Ato Solomon Worku startade sin karriär inom kaffe produktionen redan 1995. Han har utvecklat och startat upp ett flertal stationer för process och torkning för att skapa kaffe av hög kvalitet. Han arbetar aktivt med att stötta bönder i de regioner han handlar från med bla utbildning, produktutveckling, kvalitet och även tillhandahåller plantor mm. Varje lot som kommer in för förädling genomgår kvalitetskoll och hanteras i olika avdelningar beroende på processmetod.
Dessa bönor kommer från området Oromiya i Yirgacheffe regionen som är kända för att producerar bönor av högsta kvalitet. Bönorna växer på hög höjd i bördig lerjord och röd jord. I koppen finner vi en citruslik syra som omges av en mjuk medium kropp. Där finns toner av honung, apelsin, russin och även inslag av tobak. I eftersmaken anas en ton av mörk choklad.
Altitude 1850-2150
Skördetid nov-jan
Process washed
Sort Dega, Kurume
Cupping Score 82,5