Detta kaffe är rikt på aromer, har en tät kropp, intensiv syra och en eggande bredd av smaker. Först förnimmer du tropiska frukter, såsom melon, körsbär och annanas, dessa blandas upp med röda bär (vinbärs gelé..) . Eftersmaken bjuder på en mycket trevlig och tydlig fräshet av granatäpple och citrus.
På höglandet I de södra delarna av Ethiopien, i Gedeo Zone, finns småskaliga kaffeodlingar. Här har kaffet odlats med en kunskap och perfektion som är nedärvd sedan generationer. Bönderna odlar kaffe på små gårdar som ett familjeföretag tillsammans med andra grödor.
Dessa Arabica bönor klassas ofta som de bästa bönorna i världen. Den höga höjden ca 2100 möh gör att träden växer sakta vilket ger mer näring och utvecklar högkvalitativa bönor.
Dessa bönor från Konga är helt naturligt framtagna enligt gammal Ethiopisk tradition. Bönorna handplockas och torkas därefter på upphöjda Afrikanska bäddar i veckor. Under denna torkningsperiod är det kvinnornas uppgift att kvalitets sortera så att bara de bästa bönorna används.
Altitude 1850-2300
Skördetid nov-jan
Process Handpicked, Natural, dried on African Beds
Sort Ethiopian Heirloom mix
Cupping Score 88