Nationaldagserbjudande 149:- samt vi skickar med en förvaringspåse 500g! Gäller endast 6 juni 2021
En sammetslen kropp, stödjer en delikat blomdoft av rosor och jasmin. Ett aromatiskt spektra som är sammansatt av stenfrukter såsom persika och aprikos, dessa toner utmynnar i en söt eftersmak av apelsin och tangerin.
Dessa spårbara bönor kommer från bergstrakten i södra Etiopien. I byn Kochere som ligger i området Gedeo, har en samling småskaliga bönder gått samman och odlar kaffebönor tillsammans med andra grödor i ett gynnsamma klimat. På sina små landområden odlas en blandning av anrika Heirloom bönor, mestadels i skugga. Skördetiden är på vintern och de flesta familjemedlemmarna hjälper till att handplocka bönorna på traditionellt vis.
Därefter säljs bönorna. I detta fall till ett företag i Aramo där bönorna sorteras och väljs ut. De är fermenterade i upp till 36h innan de tvättas. Färskvattnet som används vid tvättningen är till för att urskilja omogna och även dåliga bönor. Denna process tillför även syra till koppen!
Altitude 1950-2100
Skördetid okt-dec 2020
Process Washed
Sort Mix of ancient Ethiopian Heirloom