Guatemala Natural Coban- Finca Los Robles, Traceability, 1kg

  • 145 kr
Artikelnummer: 44
Dela

Ett kaffe med en syrarik profil och sötma. Det har en kropp med lite motstånd (chewy).  Ett smakrikt kaffe med förnimmelse av kanelbulle och vanilj. Även mogen frukt såsom melon, banan, fikon, körsbär och plommon.  Eftersmaken bjuder på en kryddig ton. 

I norra Guatemala, i Verapaz regionen, finns en mängd mindre gårdar som är dedikerade att producera högkvalitativt kaffe. Familjen Robles har producerat kaffe sedan 1996 i ett område med låga sluttningar som får mycket solljus. 

Jorden är kalkrik och innehåller mycket lera, detta ger en böna med mycket mineraler, medan regn och fuktiga vindar bidrar till en utveckling av en syra som är fin och förlängd. 

Bönorna plockas manuellt och torkas därefter maskinellt i ca 40h i konstant 40grader.  Varje steg i processen med bönorna i  Finca Los Robles är medvetet för att skapa en excellent kvalitet.

Altitude               1450

Skördetid            dec-mars

Process                Natural, mechanical drying

Sort                      Bourbon, Caturra, Pache

Cupping Score    86