Ett spårbart kaffe, fully washed, av bästa kvalitet från Los Laureles odlingar i Huehuetenango som ligger i Guatemalas centrala högland. Washed och SHB.
Medium kropp med en intensiv och komplex aromatisk struktur. De söta tonerna av stenfrukter såsom aprikos och plommon som dröjer sig kvar möter en lätt syra av apelsin. Den har en ren eftersmak.
Familjen Mario och Raquel Sosa driver denna kaffeodling med 90 ha kaffebönor som andra generation. Odlingarna är i full sol och får däremellan stora mängder regn, därav andvänder de sig av en metod där fermenteringsprocessen tar mellan 24-60 timmar beroende på vädret.
Bönor som odlas är Bourbon, Maragogype och Geisha, på ca 1500 möh. skördetid är mellan december-april.
Altitude 1500
Skördetid dec-apr
Ptocess Fully Washed, 24-60h fermentation (beroende på väder)
Sort Bourbon, Maragogype, Geisha