Fran Mexikos mest kända kafferegion, Chiapas, kommer detta kaffe som odlats av mindre kaffeproducenter i området.
Odlingarna ligger på ca 1100 möh och plantorna växer i skuggiga områden. De skördas mellan januari-mars. Bönorna är fully washed, har en jämn fin yta vilket ger en jämn rostning.
Ett milt och lite sött kaffe från Chiapas regionen. Den har en medium/låg syra och mild kropp. Trevliga toner at mogen frukt, man kan även förnimma mjölkchoklad. I doften en förnimmelse av nybakta kakor. Eftersmaken ger en förlängd känsla av wafers och malt.
Kaffet håller en gyllene ganska tjock crema.
Passar fint att använda i en blandning som man vill ha lite sötma i, alternativt tona ner. Den är även bra som singelböna och ger då ett milt lite sötare kaffe.
Altitude 1100
Skördetid jan-mars
Process Fully Washed
Sort Acaturra, Cacuai, Bourbon