Blanxart Mörk Choklad Ghana 60% med Mandel 150g, Vegansk, 1st

  • 95 kr
Artikelnummer: 222
Dela

Historien om Blanxart började i April 1954 i ett litet hus i Barcelona när en chokladälskande maestro satte igång att börja tillverka hans alldeles egna fina handtillverkade choklad.

I dag sker tillverkningen i stort på samma sätt, de är bara några fler och har lite större lokaler. Med stor noggrannhet och total kontroll från kakaoträdet till färdig choklad, varje böna väljs ut, bearbetas och förvandlas till färdig choklad.

Det är en hantverksproduktion process som kräver en speciell produkt kunskap, tålamod, prioritet på kvalitet och viljan att erbjuda det bästa av gourmet kakao. 

Detta är en gourmet produkt! Mörk krämig choklad med mandel som bjuder på toner av kaffe, tobak och mandel.

Krämig choklad med stora fina mandlar

Kakaobönorna kommer från Ghana

Den här mörka chokladen är en ljus mörk choklad; smakar lite som en mjölkchoklad fast den är mörk. Perfekt för dig som vill börja äta mörk choklad men gillar den lite ljusare.

Blanxart

Blanxart är känd för sin krämiga choklad.

Blanxarts hemlighet är att de har mer av det nyttiga kakaosmöret i sin choklad. Detta gör den fantastiska speciella Spanska smaken.

Blanxart kvalitet beror bland annat på användningen av kakao från de mer geografiskt avlägsna odlingarna från gynnade områden och kunskapen från små producenter och kooperativ med internationellt erkända ekologiska emblem. Deras tillverkningsprocesser är baserade på förtroende för denna ekologiska kakaons oöverträffade kvalitet.

Bean-to-bar eller bönor till choklad är namnet på den processen som börjar när hantverkaren väljer kakaobönor och sedan bearbetas till chokladstänger eller choklad och sedan packas och säljs av tillverkaren.. 

Ingredienser
Kakao, socker, MANDLAR (24%), kakaosmör.

Kan innehålla spår av MJÖLK och SOJA

Näringsvärde per 100g:

Energi 599 Kcal/2486 KJ
Fett 44,5 g varav mättat 21,3 g
Kolhydrater 34,5 g varav socker 30,6 g
Fiber 7,7 g
Protein 11,1 g
Salt 0,01 g