MIA mörk choklad Madagaskar 65%, tranbär och hasselnöt, 1st 75g

  • 59 kr
Artikelnummer: 133
Dela

En 65% mörk choklad med torkade tranbär, rostade hasselnötter och en touch av kanel, detta ger trevliga smakströmmar mellan sött och surt med en nötig krispighet och toner av kryddigt trä.

Kakaobönorna kommer ifrån Madagaskar

Ingredienser

Kakaomassa, rörsocker, HASSELNÖTTER 10%, kakaosmör, tranbär 6% (tranbär, rörsocker, solrosolja), solroslecitin, kanel

Kan innehålla spår av MJÖLK


MIA

MIA kom till när två entusiaster möttes, en chokladentusiast och en foodie slog ihop sina tankar och började arbeta på ett koncept för ett företag som skulle handla om mer än bara smak. Därefter inledde de en pågående serie av samarbeten med en afrikansk utvecklingsföretagare, en unik märkesdesigner och en grupp människor som är passionerade för social påverkan. Dessa samarbeten har resulterat i MIA. I syfte att skapa något både för vår egen framtid och för Afrika som helhet har Sankofa fågeln inspirerat oss ned sitt huvud vänt bakåt: “Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar”, dvs “Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid”. att se tillbaka och lära oss ur det förflutna. Detta startade MIA.

MIA-uppdraget

Varje produkt som bär namnet MIA (Made In Africa) är helt framställt i Afrika, i samarbete med Proudly Made in Africa (PMIA). PMIA säkerställer att produkter inte bara tillverkas i Afrika, utan också tillverkas av lokala råvaror och material, vilket skapar fler jobb på en kontinent där en enda inkomst kan stödja hela familjen.

MIA är stolta över att samarbeta med Chocolate Maker Shahin Cassam-Chenai och hans begåvade team för att producera MIA- bean to bar på plats i Madagaskar, med hela processen – från torkning, rostning till temperering och även förpackningen allt under ett och samma tak. På detta sätt kan de säkerställa att varje chokladkaka är av högsta kvalitet och har sin egna unika smak, tillverkad av rena naturliga råvaror på Madagaskars ymniga kontinent.


Madagaskars småskaliga jordbrukstradition har påverkat klassificeringen av dess magnifika kakao från Internationella Kakao Organisationen. MIA choklad produceras med den här högkvalitativa finsmakande kakaon som härstammar direkt från oberoende kakaobönder i Sambiranodalen i nordvästra Madagaskar.