Original Beans -Mörk mjölkchoklad, Femmes de Virunga 55%, 1st 70g

  • 59 kr
Artikelnummer: 138
Dela

Smaktoner

Krämig ton av Cappucino och rostade nötter. 

Femmes De Virunga är en ekologisk mjölkchoklad som stödjer kvinnliga kakaobönder som bevarar Afrikas äldsta naturpark, i Östra Kongo.

Glutenfri


Original Beans

Original Beans samarbetar med familjer som har riktigt små plantage och tar hand om den vilda kakaon i olika delar av världen. Vissa familjer fraktar kakaobönorna genom regnskogen, på egenbyggda träbåtar, långa vandringar och med hjälp av t.ex. åsnor. Allt detta för att visa hur den riktiga vilda kakaobönan smakar.

One bar – One Tree: För varje chokladkaka som säljs planteras ett nytt träd i regnskogen.

Ursprung

Original Beans har deltagit aktivt i bevarandet av denna sällsynta källan till 100% vild kakao under flera år. Nu har genetisk forskning visat att denna “ursprungliga bönan” är en distinkt endemisk sort, genetiskt oberoende av alla kända kakaobönor. Utomordentligt växer kakaon på “kakao öar” som går tillbaka till en pre-Columbian civilisation. Under regnperioden går expertsamlare från flera inhemska stammar ut, flera veckor i taget, i kanoter för att samla de vilda kakaobönorna på platser bara de känner till. De vilda kakaobönorna är så små att de kräver särskilt modifierad rostning.

Förpackningen är tillverkad av trä, vilket gör att du kan kompostera den.
Hjälp till att ta hand om miljön.

Ingredienser
Kakaobönor, rått rörsocker, kakaosmör, MJÖLKpulver

Näringsvärde per 100g:

Energi 584 Kcal/2454 KJ
Fett 43,0 g varav mättat 26,0 g
Kolhydrater 38,0 g varav socker 35,0 g
Fiber
Protein 8,0 g
Salt 0,16 g