Ett välbalanserat kaffe med syra på mellannivå. En bra kropp med drag av mogen frukt och kanderad citrusfrukt, följs av kryddiga toner och nötter i en förlängd eftersmak.
Dessa bönor växer i skuggan av Liqudambar träden på en rik jordbädd av limestone i Coban. De skördas mellan december - februari. Tvättas och fermenteras i ca 30 h. De torkas därefter maskinellt för att säkerställa homogeniteten.
Coban är en unik region i norra Gueatemala. Klimatet skapar en extremt fertilt område med mycket moln och regn. Producenter i regionen använder olika sorters träd för att skugga/skydda deras odlingar. Inte långt härifrån ligger det vackra Semuc Champey med sina naturliga turkosa pooler.
Altitude 1500
Skördetid dec-feb
Process fully washed, fermented for 30h, machine dried
Sort Caturra, Typica & Bourbon
Crema thickness 7,9
Body 7,9
Acidity 7,9
Sweetness 8,0
Bitterness 7,9