Guatemala Flor de Coban, Washed, 1kg

  • 189 kr
Artikelnummer: 34
Dela

Ett välbalanserat kaffe med syra på mellannivå. En bra kropp med drag av mogen frukt och kanderad citrusfrukt, följs av kryddiga toner och nötter i en förlängd eftersmak.

Dessa bönor växer i skuggan av Liqudambar träden på en rik jordbädd av limestone i Coban. De skördas mellan december - februari. Tvättas och fermenteras i ca 30 h. De torkas därefter maskinellt för att säkerställa homogeniteten.

Coban är en unik region i norra Gueatemala. Klimatet skapar en extremt fertilt område med mycket moln och regn. Producenter i regionen använder olika sorters träd för att skugga/skydda  deras odlingar. Inte långt härifrån ligger det vackra Semuc Champey med sina naturliga turkosa pooler. 

Altitude         1500

Skördetid      dec-feb

Process         fully washed, fermented for 30h, machine dried

Sort                Caturra, Typica & Bourbon     

 

Crema thickness    7,9

Body                        7,9

Acidity                      7,9

Sweetness               8,0

Bitterness                 7,9