Brazil, Fazenda Chapadao, Natural, 23/101, Traceability Project, 1kg

  • 199 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Artikelnummer: 155
Dela

På 1200 möh i södra Minas Gerais ligger denna Fazenda på 210 ha. Fazenda Chapadao är en del i Curimbaba Group som ägs av Sebastiao Curimbaba och hans son. Skörden plockas, sorteras och de väl utvalda bönorna torkas i full sol innan de yttre skalen tas bort/skalas av. 

Espresso: En underbar sammetsmjuk kropp med en tydlig framträdande bakgrund av kakao. Toner av plommonsylt och macadamianöt samsas med en syra som förnimmer om kakao, aprikos och dadel. Vanilj i eftersmaken.

Cupping: Medium kropp med toner av plommon, jordgubbar och macadamianöt. En nedtonad syra förnimmer om kakao. Eftersmaken, som dröjer sig kvar, bjuder på toner av vanilj och hasselnöt.

Cuppingscore: 82,5

Altitude                  1200

Skördetid               apr-maj

Process                   Natural 

Sort                         Icatu


Crema thickness      8,1

Body                         8,2

Acidity                      8,2

Sweetness                8,3

Bitterness                 8,0