På 1200 möh i södra Minas Gerais ligger denna Fazenda på 210 ha. Fazenda Chapadao är en del i Curimbaba Group som ägs av Sebastiao Curimbaba och hans son. Skörden plockas, sorteras och de väl utvalda bönorna torkas i full sol innan de yttre skalen tas bort/skalas av.
Espresso: En underbar sammetsmjuk kropp med en tydlig framträdande bakgrund av kakao. Toner av plommonsylt och macadamianöt samsas med en syra som förnimmer om kakao, aprikos och dadel. Vanilj i eftersmaken.
Cupping: Medium kropp med toner av plommon, jordgubbar och macadamianöt. En nedtonad syra förnimmer om kakao. Eftersmaken, som dröjer sig kvar, bjuder på toner av vanilj och hasselnöt.
Cuppingscore: 82,5
Altitude 1200
Skördetid apr-maj
Process Natural
Sort Icatu
Crema thickness 8,1
Body 8,2
Acidity 8,2
Sweetness 8,3
Bitterness 8,0