En sammetslen kropp annonserar de intensiva smaker som finns i detta kaffe. Toner av rostade hasselnötter, mandlar och rostat bröd sammanlänkas med förnimmelser av mjölkchoklad och grädde, som i en cappuccino. Ett fylligt och välbalanserat kaffe.
Spårbara bönor från Alta Magiana regionen där familjen Ferreira, (Claudio, Vanessa och Rafael) är femte generationen som producerar kaffe. Fazenda Guanabara är en av gårdarna Claudio fått ärva, ett område på 450ha med kaffeodlingar.
Denna skörd skörd är resultat av deras arbete att producera topp-kvalitets kaffe. Deras mål att ha en hållbar produktion och mångfald samt öka kvaliteten har de arbetat med sedan 2018. Investeringar i teknologi, upphöjda afrikanska bäddar och dräneringssystem är exempel på förbättringar på gården.
Dessa bönor är handplockade och utvalda, sorterade efter storlek.
Altitude 800-1000
Skördetid maj-aug 2020
Ptocess pulped-natural, dried on raised African beds
Sort Yellow Catuaì
Cupping Score 85