Detta kaffe är producerat i Mogiana regionen som är belägen i de nordöstra delarna av Sao Paulo. Namnet Mogiana kommer från Mogiana Railroad Company som 1883 byggdes av ett flertal familjer som odlade kaffe på den tiden för att kunna frakta sina bönor till kusten. NY2 är den högsta/bästa gradering på bönor i Brazilien, vilket beskriver max antal defekter tillåtna på bönorna enligt New York börsen. Fine Cup och Strictly Soft beskriver kvaliteten i koppen och kräver en mjuk, genomgående och ren profil.
Efter skörd görs bären rena och torkas sedan i solen på terrasser i tunna lager. Colina Soave är samlingsnamn på bönor framtagna av vår leverantör som sitt housebrand. Denna batch bjuder på kaffe med choklad i profilen och passar utmärkt till espresso eller att förhöja en blandning. En lågmäld syra med toner av citrus, kroppen är mjuk. Mycket smakrikt med förnimmelser av choklad och söta mandlar.
Altitude 200-800
Skördetid mar-okt
Process Natural
sort Caturra & Cataui
cupping 82,5
skörd 2025