Detta välbalanserade kaffe karakteriseras av en kropp som är fyllig och krämig. Den är rik på aromatiskt innehåll och har en lång ren eftersmak.
Toner av mörk choklad möter karamelliserad mandel, eftersmaken mynnar ut i en utsökt syra av torkad frukt.
En spårbar böna från Fazenda Trapiá. Företaget ägs av Anrea De Souza och Renato Pita Maciel De Mour. De odlar bönor av sorterna Yellow Bourbon och Acaià. De har på kort tid skapat en odling där de värnar om miljö och har även ett stort socialt engagemang. De har miljöprojekt där de värnar om de inhemska arterna och skapar tillsammans med sina fastighetsgrannar "natur-korridorer" för djur-och växtliv. För detta engagemang har de nyligen fått UTZ-certifiering. De har även vunnit flera priser i lokala tävlingar för sitt kvalitativa kaffe.
Bönorna odlas på 1150-1400 möh och skördas melan maj-sept.
Altitude 1150-1400
Skördetid maj-sep
Process Pulped Natural
Sort Yellow Bourbon, Acaia