Detta spårbara kaffe från Fazenda Santa Cruz, i Brasilien, karaktäriseras av rika fruktiga och rostade aromer. Med initiala toner av malt, humle och bröd som övergår till mjölkchoklad och en liten vink av apelsinmarmelad. Eftersmaken är lång och ren.
It is complex yet extremely well balanced, a joy for the palate.
En mjuk kropp och delikat fruktsyra ger ett komplext kaffe som ändå är väldigt välbalanserad , en njutning för gommen! Kan avnjutas som singel böna men gör sig även bra i en premium blandning.
Mr Giovanni Bragagnolo köpte tillsammans med sin fru, Fazenda Santa Cruz 1992 och övergick från apelsinodling till kaffeodling successivt från 1998. Familjen gjorde investeringar i teknik och infrastruktur. Ända från början var målet och även utmaningen att fortsätta utvecklingen och samtidigt ta vara på deras anställdas arbete med att få fram kaffe av bästa kvalitet.
Altitude 1100
Skördetid maj - okt 2020
Process Pulped Natural
Sort Catucaὶ, Acaià, Mundo, Novo, Icatu
Denna sändning, LOT 20/0526,som skördats mekaniskt, har sedan kärnats ur med lite av frukköttet lämnat kvar på bönan. Därefter torkas bönorna antingen på terasser eller i ugn beroende på vädret.