En mycket exklusiv böna från en liten odlare i Antioquia regionen, som ligger i bergstrakten i västra Colombia. Gården ägs av familjen Arcila och är på endast 0,65ha. De har en total skörd på 20 säckar.
i koppen finner du ett kaffe med en utsökt munkänsla och trevligt sammansatt. Initialt finner du toner av karamelliserade nötter som utvecklas till aromer från citrusfrukter och kakao. Eftersmaken bjuder på förnimmelse av en Italiensk croccantino (karamelliserad mandel godis) och molass.
Bönorna plockas för hand och väljs noga ut för bästa kvalitet innan de fermenteras i 12h. Kl 06:00 kärnas de ur och sorteras ytterligare innan de placeras i grainpro säckar med en särskild ventil som släpper ut fermenteringsångorna utan att ta in syre (anaerobic) i 84h. Tvättas och torkas därefter i parabolic dryers (liknande växthus med öppet på kortsidorna) för snabb och jämn torkning.
Altitude 1860
Skördetid oktober
Process washed, 12h cherry fermentation + 84h anaerobic
sort Colombia