Colombia Long Fermentation La Azucena, Traceability, 1kg

  • 249 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Artikelnummer: 104
Dela

Vi är glada att kunna erbjuda detta exklusiva kaffe som kommer från en gård i den populära Antioquia regionen. Gården drivs av Jhon Jairo Murillo och hans familj. De producerar endast 120 säckar kaffe från sina 8 hektar varje år. Varje böna är handplockad och väl utvald. De tvättade bönorna fermenteras därefter i 48h innan de torkas i solen. 

Bönorna, av sorten Caturra - Colombia, odlas på en extremt hög höjd av 2208 möh i full sol.  Den höga altituden medför lägre temperaturer och långsammare mognadsprocess för bönorna, detta ger bönor med högre densitet och ett hårdare skal. Dessa bönor får även ett högre näringsvärde och utvecklar mer aromer.  

Medium kropp med väl balanserade smaker och en sötma av honung. Toner av bär utvecklas till söt apelsin, mandarin, ananas och pistaschgrädde.  

Altitude               2208

Skördetid           oktober och fram

Process              Long Fermentation

Sort                     Caturra - Colombia


Crema thickness    8,1

Body                        7,9

Acidity                      8,4

Sweetness               8,3

Bitterness                 8,3