En ny skörd från det dedikerade och duktiga kvinnokooperativet EMURSA (Equipo de Mujeres Rurales de San Alberto). Det består av 28 kvinnliga kaffeproducenter från landsbygden , de bor mer än 8h från närmaste stad. Kvinnorna har gått samman för att stötta varandra. Allt kaffe de producerar är utan kemisk gödning och besprutning! Odlingarna ligger i regionen Norte de Santander som är beläget i nordöstra delen av landet.
Bönorna plockas för hand, tvättas och fermenteras i 24h, därefter soltorkas de på upphöjda bäddar ca 15-20 dagar.
Espresso - en medium rundad kropp välkomnar en harmonisk och balanserad palett. En klar men ändå lågmäld syra skapar kulisserna för en mängd söta intryck såsom mjölkchoklad, kanderade mandlar blandar sig med härliga toner av mogen aprikos, saftig persika och har förnimmelser mandarin. Eftersmaken dröjer sig kvar med en sammetslen sötma där man förnimmer toner av gyllene honung.
Cupping - Bra kropp, rund och ren. Klar och komplex syra. Fruktig och citruslik doft såsom söt citron och persika utvecklas till toner av mandel. Eftersmaken dröjer sig kvar och utvecklar en honungslik sötma.
Cupping Score - 84,5
Altitude 1750-1900
Skördetid nov-feb
Process Washed, ca24h fermentation, sundried
Sort Castillo, Colombia