Costa Rica Tarrazu - Finca La Cuesta, Natural, Traceability, 1kg

  • 209 kr
Artikelnummer: 129
Dela

José Alberto Fallas ärvde gården av sin pappa 1988. Då var de 9 hektaren fyllda med citrus träd, äppelodlingar och avokado träd. Nu har han utökat gården till hela 51 hektar med plats för kaffeodlingar avokadoträd och områden med skog som sparas för biologisk mångfald. Kaffebuskarna växer mestadels i skuggan av avokadoträden, skörden sker för hand mellan november och mars. Efter skörden läggs bönorna att torka i solen för en så naturlig process som möjligt. Gården är belägen i San Pablo de Leon Cortes.

Detta kaffe bjuder på en medium kropp och en sammetslen munkänsla. En klar syra förnimmer om vilda bär och söta toner av aprikos och mogna vindruvor. En extraordinär sötma som för tanken till rompraliner. En bakgrund av vanilla dröjer sig kvar och för med sig toner av vilda bär. Eftersmaken är ren. 

Altitude                   1600-1900

Skördetid                nov-mars 

Process                   Natural, sun dried

Sort                          Caturra & Cataui


Crema thickness     7,9

Body                         8,0

Acidity                       8,0

Sweetness               8,3

Bitterness                 8,0

Cupping:                    83

lot 2023/0235-7251E