Området Tarrazu är välkänt för kaffeodling och har bra kvalitet. Dessa bönor kommer från småskaliga odlare i San Jose. Bönorna plockas och tvättas sedan på San Diego Mill, en gemensam tvättstation i området. Efter tvätten sorteras de väl så endast de mogna bären finns kvar. De kärnas ur och fermenteras därefter mellan 14-36h, under fermenteringen bildas enzymer som avlägsnar det sista av fruktköttet. Bönorna sköljs sedan av och läggs för att torka antingen på cement terrasser eller upphöjda bäddar. Här vänds de regelbundet för att undvika ytterligare fermentering. När de når 11% fukthalt är de redo att packas till försäljning.
Detta väl processade homogena kaffe bjuder på en bra kropp med fin struktur. En tydlig syra. Här finner vi något söta toner av mango och russin som gifter sig fint med en blommig doft och eftersmak som dröjer sig kvar.
Område Tarrazu, San Jose
Altitude 1200
Skördetid nov-mars
Process washed, fermenterad 14-36h
Sort Caturra & Catuai
Crema thickness 7,8
Body 7,9
Acidity 8,1
Sweetness 8,1
Bitterness 8,0