Ecuador har en av världens bästa biologiska mångfald. Trots sin ringa storlek har den dubbelt så många växt och djur arter än Usa och Kanada ihop, fyra gånger fler än hela Europa! Alla olika ekosystem över landet ger möjlighet till flera olika kaffekulturer.
Kaffeproduktion och export är en av de mest betydelsefulla näringarna i landet. En av de mest kända kafferegionerna är Loja som ligger i Vilcabamba Valley. Här odlas hela 20% av landets arabica och är väl känt för sin exceptionella kvalitet. Den bördiga jorden och mycket dedikerat arbete hos kaffeodlarna ger garanti av bästa kvalitet på skörden med ett högkvalitativt kaffe med mjuk balans mellan syra,aromer, smaker och kropp.
Denna tvättade Typica Mejorado från Finca La Marquesa, är ett bra exempel på kaffet från detta område. Här finner vi en lite nedtonad syra med förnimmelse av citrus. En rund kropp och aromatiska toner av kola, mjölkchoklad och tangerin.
Altitude 1500-1800
Skördetid juni-sep
Process washed
Sort Typica Mejorado
Cupping score 83,75
skörd 2023