Detta kaffe från familjen Serpas gård (Finca Melchor) som ligger i Santa Ana regionen., bjuder på utsökta dofter av choklad och likör. Aromer av mörk choklad och rom berikas av rostade mandlar och valnötter. I eftersmaken finner du toner av citrus och bränd kola.
Familjen Serpa har varit dedikerade till sina kaffeodlingar i över 150 år, i 5 generationer har de producerat kaffe på sina ägor. Gården är belägen i den bördiga Apaneca regionen på branta vulkansluttningar, ca 1600 möh.
De odlar olika sorter av Bourbon och Paca-bönor på sina 17 ha. En del av deras ägor vårdas som en naturlig park för att främja mångfalden och bevara inhemska arter och skydda djurlivet. Av samma anledning använder de inte några kemikalier edyl i sina odlingar.
Mikroklimatet i området ger de bästa förutsättningar att odla högkvalitativt kaffe; hetta på dagarna som varvas med fuktiga och svala nätter. Kaffet odlas i skugga och buskarna beskärs inte.
Denna skörden är väl selekterad, handplockad därefter delvis urkärnad och sedan torkad på terrasser.
Altitude 1500-1750
Skördetid december-mars
Process Black Honey
Sort Red Bourbon
Cupping score 86,75