El Guamos Black Honey kaffe, har skapats i Ahuachapan regionen på 1200 möh av Fernando Alfaro och Jose Gutierez. Kaffet vilar på 3 pelare för att skapa kaffe av excellence kvalitet: bästa kopp kvalitet, hållbarhet för miljö och schyssta förhållanden för sina anställda.
Välmogna bär plockas med omsorg för hand och sorteras innan de kärnas ur och torkas med fruktköttet på. Denna mycket noggranna process sker på upphöjda bäddar i tunna lager för att säkerställa optimal smakutveckling.
I koppen finner vi en bra något intensiv kropp och välbalanserad syra. En kraftig smak av choklad är bakgrund till söta toner av färsk saftig frukt som plommon och vindruvor. Eftersmaken karaktäriseras av kanderad frukt och choklad kakor.
Område La Pandeadura, Ataco, El Guamo
Altitude 1200
Skördetid januari - maj
Process Black Honey
Sort Red & Yellow Caturra
Cupping 84,75
Crema thickness 8,5
Body 9,0
Acidity 8,25
Sweetness 8,5
Bitterness 8,5
Skörd 2024