Dessa bönor kommer från Kebede Reta som vars odlingar ligger inom Hambella Wamena distriktet i Guji zon. Gården har odlingar på 13 ha och är ansedd som stor odlare i landet. De har en egen tvätt station på området som även har möjlighet sortera bönorna efter densitet och skördetid, detta gör det möjligt förhöja kvaliteten på den färdiga produkten.
De mogna bären plockas för hand, kärnas ur och fermenteras därefter i stora tankar mellan 24 - 48h. När de sköljts av läggs de ut i solen på upphöjda bäddar för att torka mellan 7 - 10 dagar. När de torkat förvaras de på gården i ca 2,5 månader innan de levereras till torrverket där de genomgår hulling och görs klara för export.
Espresso - en medium/ rund kropp och en fruktig syra. Toner av vit persika och aprikos blandas med clementin och kanderad ingefära. Toner av svarta vinbär och björnbär kommer fram i eftersmaken.
Cupping - En delikat, te -lik kropp, Ren och komplex syra. Smaknoter inkluderar citron, clementin, kanderad ingefära, aprikos och björnbär.
Cupping Score : 87,25
Lot: 2025/0057
Altitude 1800-2200
Skördetid november och framåt
Process Washed 24-487h fermentation, sundried
Sort Heirloom (kultursorter)
Crema thickness 8,25
Body 8,5
Acidity 8,75
Sweetness 8,75
Bitterness 9,25