Spårbara bönor från Guji området i den södra regionen av Oromia i Etiopien. Här bor många kaffeodlare för att ta del av områdets röda och järnrika jord. Här behöver kaffeplantorna växa djupt för att få till sig den näring den behöver. Detta är härdiga plantor men som även har kapacitet att producera aromatiska bönor med doftande syra.
Denna sändning har processen varit naturlig, torkade på upphöjda afrikanska bäddar mellan 15-21 dagar. När bönorna ligger och torkar på bäddarna går arbetarna över och sorterar bort omogna och övermogna bönor för att garantera en jämn skörd. Under dagens hetaste timmar och nattetid täcks bönorna med lakan för skydd. Skörden, som sköts av både män och kvinnor sker på vintertid och följer traditionella metoder.
En sammetslen och omslutande fyllig kropp och en elegant syra, karaktäriserar detta kaffe. Det uppvisar en intensiv fruktighet, med en tydlig ton av söta meloner, blodapelsin, jordgubbar och en förnimmelse av mörk kakao. Eftersmaken är berikad med en kryddig ton.
Altitude 1850-2100
Skördetid mid October - end of January
Ptocess Natural
Sort selection of Ethiopian Heirloom
Crema thickness 8,0
Body 8,1
Acidity 8,2
Sweetness 8,3
Biterness 7,9
Cupping Score 89