Ethiopia Natural Guji Gr.2 Shakiso- Traceability, 1kg

  • 169 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Artikelnummer: 51
Dela

Spårbara bönor från Guji området i den södra regionen av Oromia i Etiopien. Här bor många kaffeodlare för att ta del av områdets röda och järnrika jord. Här behöver kaffeplantorna växa djupt för att få till sig den näring den behöver. Detta är härdiga plantor men som även har kapacitet att producera aromatiska bönor med doftande syra.

Denna sändning har processen varit naturlig, torkade på upphöjda afrikanska bäddar mellan 15-21 dagar. När bönorna ligger och torkar på bäddarna går arbetarna över och sorterar bort omogna och övermogna bönor för att garantera en jämn skörd. Under dagens hetaste timmar och nattetid täcks bönorna med lakan för skydd. Skörden, som sköts av både män och kvinnor sker på vintertid och följer traditionella metoder. 

En sammetslen och omslutande fyllig kropp och en elegant syra, karaktäriserar detta kaffe. Det uppvisar en intensiv fruktighet, med en tydlig ton av söta meloner, blodapelsin, jordgubbar och en förnimmelse av mörk kakao. Eftersmaken är berikad med en kryddig ton.

Altitude               1850-2100

Skördetid           mid October - end of January

Ptocess               Natural

Sort                     selection of Ethiopian Heirloom

Crema thickness     8,0

Body                         8,1

Acidity                       8,2

Sweetness                8,3

Biterness                  7,9

Cupping Score    89