Ethiopia Washed Yirgacheffe gr 1 - Aramo, Traceability, 1kg

  • 269 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Artikelnummer: 100
Dela

30 kg lägg till före jul


På skuggsidan av sluttningarna på Aramo odlar 650 småskaliga bönder sina marker på 2000 möh. Skörden sker för hand och utförs mellan oktober och mitten av januari. Bären förs till det lokala verket där de tvättas, fermenteras i 40 timmar innan de torkas på upphöjda afrikanska bäddar. 

Kaffet har en stark arom av citronverbena, en fin syra med toner av jasmin, citrus och honung. En bra kropp i en espresso med en delikat doft av jasmin. Sötman från honung har en kryddig förnimmelse av citronverbena. 

Passar fint id


Altitude               2000

Skördetid           okt-jan

Process              Washed, 40h fermentation

Sort                    Local Heirloom varietals


Crema thickness    8,0

Body                        7,7

Acidity                      8,1

Sweetness               8,2

Bitterness                 8,2

Cupping                     85