Guatemala Maragogype, Excellence, 1 kg

  • 249 kr
Artikelnummer: 52
Dela

En raritet! Omtyckt och välkänd böna bland konnässörer. Maragogype, även kallad "elephant bean" pga sin storlek, är bönor av hög kvalitet och är känd att vara en av de bästa Arabica bönorna i världen!

Finca Los Arroyos ligger i Esquipulas i Chiquimula i östra Guatemala. Kaffeproduktionen har gått i arv i flera generationer, det var Luis Sagastumes farfar, José, som köpte den första Los Arroyos tomten redan 1914. Sedan 1988 förvaltas gården av Luis, som har valt att specialisera sig på produktion av olika sorter, bland vilka Maragogoype utmärker sig genom sin fina kvalitet. 

Luis’ Maragogype, med beteckning Excellence, ger ett kaffe med bra kropp och medium syra. Komplexa aromer, i ett brett spektrum som går från färsk frukt, som persika och blodapelsin  till mandel och choklad. Används med fördel i blandning för att förhöja kvalitet, smak och känsla!

Dessa bönor är odlade i skugga på Luis ägor i Esquipulas på ca 1350-1500 möh. Efter skörd tvättas bönorna och fermenteras därefter 18-20h varefter de torkas i solen. För att säkerställa bästa kvalitet torkas de mekaniskt det sista. 


Altitude               1500

Skördetid           jan-mars

Process               Washed, Fermentering

Sort                     Maragogype

Crema thickness      8,0

Body                        7,8

Acidity                      7,9

Sweetness                8,1

Bitterness                 7,9