Det finns omkring 125 000 kaffeproducenter i Guatemala som driver kaffe produktion över 8 olika regioner. I de södra delarna ligger staden Barberena, Santa Rosa. Här finner vi Finca La Pastoria! På odlingarna om 649 ha, är 320 ha avsedd till kaffe, 100 ha till avokado odling. Resterande marker är skyddade för natur och djurliv som en del i sitt åtagande för att värna om miljön. La Pastoria innehar certifikat från Rainforest Alliance.
Utöver sitt hållbara arbetssätt för miljön, arbetar La Pastoria även med att hålla utbildnings program för invånarna i området samt en hälsoklinik i Barberena.
Detta tvättade kaffe är en blandning av Sarchimor, Marsellesa och Catimor 5175 vilka är nya i odlingarna på gården. Guatemala graderar sitt kaffe efter höjd på odlingarna - denna lot klassificeras som HB (Hard Bean) vilket innebär en odlingshöjd på mellan 1200-1300 möh. När de mogna bönorna skördats och kärnats ur fermenteras de innan de tvättas. Torkningen sker därefter på terrasser. Resultatet ger en balanserad och ren kopp, här med en mild syra och len kropp. Toner av choklad och sockerbeta ger karaktär.
Altitude 1200-1300
Skördetid dec-mar
Process washed
sort Sarchimor, Marcellesa, Catimor 5175
Cuppingscore 81,5
Skörd 2025