I den lilla byn Ulian på Bali startade flera familjer , i början på 1980-talet, en gemensam kaffeproduktion i det böljande landskapet i skuggan av apelsinträden. Detta har med åren utvecklats till en mycket kvalitets inriktad produktion med mycket hållbarhet med i processen. De återvinner bla resterna från kaffefrukten till gödsling och jordförbättring.
Bönorna handplockas och sorteras noga ut efter färg och storlek. De fermenteras i ca 32h för att uppnå den perfekta syrahalten. Slutligen torkas de på upphöjda afrikanska bäddar i terasser i solen . Dessa traditionella metoderna och den höga kvaliteten på bönorna ger ett mycket välbalanserat kaffe av excellent kvalitet.
Till en början visar detta kaffe, med relativt hög syra, upp en trevlig bitterhet med förnimmelser av mörk kakao och kryddiga örter. Detta utvecklas till toner av söta mandelkakor. En fyllig, gräddlik kropp ger klang av mandelmjölk och krämig kola.
Altitude 1200
Skördetid juni-okt
Process Washed, 32h fermentation, naturally dried
Sort flera olika sorter