En härlig arabica som bjuder på en klar syra och en sammetslik kropp. Här samsas toner av mjölkchoklad. söta torkade fikon och persika.
Denna micro-lot, bestående av S-Lini och Caturra bönor, kommer från centrala delen av Sumatras övärld i området Kerinci Seblat National Park. Här i den lummiga regnskogen finns små odlare på max 2ha som tar till vara på den bördiga vulkaniska jord som finns i området. Bönorna plockas för hand, och torkas därefter med lite av fruktköttet kvar, vilket är Honey process till skillnad från wet hulling som de flesta i landet använder sig av så är dessa dry-hulled.
Kaffeodlingen i Indonesien går tillbaka ända till 1600-talet och den Holländska kolonial tiden. Nu över 300 år senare platsar landet bland de 5 största exportörerna av kaffe i världen. Bland de ca 17 000 öarna som landet består av finns en handfull med bättre utvecklade regioner. Bland de mest kända är Sumatra, Sulawesi, Java men även mindre öar såsom Bali och Flores är väl kända. Ca 92% av produktionen kommer från mindre odlare som använder sig av wet-hulling process (giling basah).
Altitude 1250-1600
Skördetid okt-jan (även maj-aug)
Process Honey
Sort S Lini & Caturra
Cupping score 85,5
skörd 23/24