Kiamutuira är del i Mutira kooperativ och har ett process verk för kaffe som byggdes 1951. Kooperativet är ett nätverk och innehar 6 olika verk där man processar kaffe. Över 1000 småskalig odlar familjer i Kirinyaga området runt Mount Kenya använder sig av dessa.
När bönorna skördats, sorteras de noga innan de kärnas ur . De tvättas därefter för att avlägsna fruktköttet och torkas sedan i solen på upphöjda bäddar.
Bönorna odlas på Mount Kenyas sluttningar på höjder mellan 1630-1700 möh. Detta skapar bönor av högsta kvalitet då den höga höjden bidrar till långsamt växtsätt och ger bönor med mycket smak, näring och hög densitet.
Espresso - här finner vi en delikat kropp med en rik och komplex arom. Toner av sötat beskt apelsinskal och grapefrukt utvecklas till söta noter av rooibos te som för tanken till persika och röda frukter.
Cupping - Delikat kropp, Blommig doft, Smaknoter av kanderad grapefrukt, persika och röda frukter. Utsökt eftersmak!
Cupping score: 88,25
Lot 2024/109
Altitude 1630-1700
Skördetid okt - dec
Process Washed
Sort Batian, SL28, SL34
Crema thickness 7,75
Body 8,0
Acidity 9,0
Sweetness 8,75
Bitterness 9,0