Mount Everest, Nepal Supreme Washed, 1KG

  • 399 kr
Artikelnummer: 109
Dela

Sedan 1994 har denna gård odlat kaffe utan kemiska bekämpningsmedel och gödsel för att bevara mångfald och hållbarhet i sitt skyddade ekosystem på sin mark. 

Kvinnorna i det lantliga Nepal blir ofta kvar på landsbygden med de äldre och barnen medan männen söker sig till städerna för att få jobb. Denna odlingen anställer mestadels kvinnor och ger ett välbehövligt tillskott till familjerna. 

Bönorna på odlingen växer mestadels i skugga på en höjd mellan 800-1000 möh. Efter det plockats tvättas bönorna och fermenteras sedan i 12 timmar. Fermenteringen sker i vatten från en egen brunn med färskt vatten.

Detta exklusiva kaffe har en komplex aromatisk struktur och är mycket välbalanserat! En härlig bas av kakao möter toner av kanderat citrus skal och örter från bergen. Eftersmaken utvecklar en mjuk och bestående ton av kakao.

Nepal har ett mycket gynnsamt klimat med sina böljande landskap och är ett av de främsta i världen att producera  högkvalitativt kaffe. Den rena jorden och det kristallklara vattnet har skapat en helt ny tvist till den ursprungliga Arabica bönan med sin höga standard!  


CULTIVATION: 72 shade-grown hectares

VARIETAL: Caturra

ALTITUDE: 800 - 1000 m.

PROCESS: Washed with 12 hour fermentation


Crema thickness    8,1

Body                        8,1

Acidity                      8,0

Sweetness               7,9

Bitterness                 8,2