Finca Las Morenitas grundades 2007 och är beläget i bergen kring Jinotega i norra Nicaragua. Jinotega området producerar bland det bästa kaffet i landet. De vulkaniska och leriga markerna skapar de bästa förutsättningarna för kaffeodling då det ger rika bördiga jordar med olika mikroklimat. Det kuperade och bergiga landskapet som omger gården är täckta med frodig barrskog där apor, fåglar och andra djur kan ströva fritt. Ägarna av Las Morenitas jobbar med miljö och klimat. De tar bla. vara på och komposterar fruktkött från kaffebönorna som de sedan använder som organsik gödning till plantorna.
Dessa bönor är noga utvalda och plockas för hand när de är röda och väl mogna. De kärnas ur, fermenteras och tvättas innan de torkas i solen. När de är torra tas de in där de försiktigt avlägsnar skal o rester av fruktkött innan de förbereds för export. Resultatet ger ett kaffe med mjuk kropp och en saftig/ fräsch syra. Toner av mjölkchoklad och sött grönt äpple ger detta kaffe en spännande smak.
Altitude 1000-1250
Skördetid dec-mar
Process washed
Sort Red Catuai & Yellow Catuai
Cupping score 83,75
skörd 24