Finca El Cipres som ligger i Nueva Segovia området, har odlingar på 21ha och är omgiven av skog. Isacius Javier odlar sina kaffeplantor i skuggan av de högsta träden i symbios med naturen. Kaffebären plockas för hand och är noga utvalda för bästa kvalitet. De tvättas och placeras därefter i tunnor under en period som varierar mellan 72 till 360 h för anaerob jäsning. Temperatur och PH övervakas kontinuerligt under denna tid. När processen är klar torkas bönorna på afrikanska bäddar i 20 dagar omväxlande full sol till skugga för att uppnå önskad torrhalt.
Ett kaffe med sirapsliknande behaglig kropp. Delikata toner av viol i doften som tonar ut i en förnimmelse av hallon och skogsbär. En syra med inslag av grönt äpple och tropisk frukt rundas av i en mjuk eftersmak.
Altitude 1300-1450
Skördetid dec-feb
Process Natural Anaerobic
Sort Parainema
Cupping Score 86,5
Crema thickness 8,4
Body 8,4
Acidity 8,4
Sweetness 8,0
Bitterness 8,4