Nicaragua, Finca El Cipres-Parainema, Natural Anaerobic, 1kg

  • 199 kr
Artikelnummer: 150
Dela

Finca El Cipres som ligger i Nueva Segovia området, har odlingar på 21ha och är omgiven av skog. Isacius Javier odlar sina kaffeplantor i skuggan av de högsta träden i symbios med naturen. Kaffebären plockas för hand och är noga utvalda för bästa kvalitet. De tvättas och placeras därefter i tunnor under en period som varierar mellan 72 till 360 h för anaerob jäsning. Temperatur och PH övervakas kontinuerligt under denna tid. När processen är klar torkas bönorna på afrikanska bäddar i 20 dagar omväxlande full sol till skugga för att uppnå önskad torrhalt. 

Ett kaffe med sirapsliknande behaglig kropp. Delikata toner av viol i doften som tonar ut i en förnimmelse av hallon och skogsbär. En syra med inslag av grönt äpple och tropisk frukt rundas av i en mjuk eftersmak. 


Altitude                  1300-1450

Skördetid                 dec-feb

Process                   Natural Anaerobic

Sort                        Parainema    

Cupping Score      86,5

Crema thickness      8,4

Body                         8,4

Acidity                      8,4

Sweetness                8,0

Bitterness                 8,4