Nicaragua Red Catuai Finca La Verona, Anaerobic, Traceability, 1kg

  • 259 kr
Artikelnummer: 111
Dela

Familjen Mairena är ägare till denna gården på 60 ha, som är belägen i Cordillera Isabelia, Matagalpa regionen. Bönorna växer i skugga och sköts med fokus på hållbarhet och biologisk mångfald. Som granne till naturreservat El Arenal Natural Reseve är jorden rik på näring. Familjens strävan att få erkännande i cafébranschen har lett en av deras skördar till en semi-final plats i 2022 Nicaragua Cup of Excellence!

Namnet på gården "Finca La Verona" har de fått från att vara en av de första producenterna som exporterade singel bönor till ett kafferosteri i Verona i Italien på 1950-talet. 

I koppen finner vi ett kaffe med bra kropp och en delikat sötma som förnimmer om torkade plommon. En ton av fin kakao utvecklas till en eftersmak som bär en ton av grapefrukt.

Altitude               1150

Harvest               februari - 

Process              anaerobic fermentation for 12h + 

Sort                   Red Catuai


Crema thickness    8,0

Body                        8,0

Acidity                      8,1

Sweetness               8,0

Bitterness                 8,1