Ett spårbart kaffe från Nueva Segovia, Nicaragua där familjen Balladarez har producerat kaffe i flera generationer.
Denna Pacamare Gigante, ger ett fylligt och välbalanserat kaffe, med en trevlig syra och medium kropp. Detta kaffe för med sig typiska aromer av Pacamara såsom valnötter och toner av färska bergsörter blandas med en trevlig doft av cedar och bergamot. En lång och ren eftersmak för tanken till rabarber och fin mörk choklad.
Pacamara träden växer på bergsluttningar i omväxlande sol / skugga. Jorden karaktäriserar av mestadels lerjord som är mycket rik på mineraler. Processen som använts på den här skörden är en relativt kort fermenteringsperiod på ca 8-12h efter de skördats och tvättats. Därefter torkas de på upphöjda afrikanska bäddar i solen. Pacamara är en intressant sort; en hybrid av Pacas och Maragogype, därav en extra stor böna som får en rik aromatisk förening när den hamnar i koppen.
Altitude 1150-1400
Skördetid dec-mars
Ptocess Washed, 8-12h fermentation, soltorkas
Sort Pacamara
Cupping Score 86