Peru Tres Mosquesteros Gr 1, Washed, 1kg

  • 159 kr
Artikelnummer: 37
Dela

I Sugllaquiro, regionen San Martín, finns jordbruks kooperativet Cafetalera Alto Mayo. De består av ett antal familjer som hjälps åt att bruka ca 20 ha mark och har en produktion på omkring 2900kg.  I det bergiga området plockas och skördas bönorna för att sedan tvättas och fermenteras mellan 36-120 timmar innan de läggs på upphöjda afrikanska bäddar för torkning undan solljusets direkta strålning. Produktionen sker med ekologiska metoder och inga kemiska bekämpningsmedel används. 

Denna Arabica böna är av bästa kvalitet (grade 1) har en tät kropp och lätt i syra. Den kännetecknas av malt, karamell och mörk choklad i smaken. Eftersmaken dröjer sig kvar och har en  karakteristisk ton av valnöt och kastanj.

Altitude         1200-1900

Skördetid       juli-okt   

Process          washed & fermented 36-120h

Sort               Caturra, Typica & Catimor

Crema thickness     8,0

Body                       7,9

Acidity                     7,8

Sweetness               7,9

Bitterness                7,7