Peru Tres Mosquesteros Gr 1, SHB Washed, 1kg

  • 219 kr
Artikelnummer: 37
Dela

I Sugllaquiro, regionen San Martín, finns jordbruks kooperativet Cafetalera Alto Mayo. De består av ett antal familjer som hjälps åt att bruka ca 20 ha mark och har en produktion på omkring 2900kg.  I det bergiga området plockas och skördas bönorna de sorteras därefter antingen i vatten tankar eller mekaniskt för att ta bort omogna bär samt skräp. De kärnas sedan ur och fruktköttet tas bort. En liten del av fruktköttet lämnas dock kvar (inner mesocarp) när bönorna fermenteras i vattentankar mellan 14-36 timmar. Under den tiden bryts det sista av fruktköttet ner med hjälp av enzymer. Bönorna tvättas sedan i färskt vatten  innan de läggs på upphöjda afrikanska bäddar eller cement terrasser för torkning undan solljusets direkta strålning. 

Produktionen sker med ekologiska metoder och inga kemiska bekämpningsmedel används. 

Denna Arabica böna är av bästa kvalitet (grade 1) har en stark kropp och lätt i syra. Den kännetecknas av malt, karamell och mörk choklad i smaken. Eftersmaken dröjer sig kvar och har en  karakteristisk ton av valnöt och kastanj.

Lot: 2025/0208

Altitude         1200-1900

Skördetid       juli-okt   

Process          washed & fermented 14-36h

Sort               Caturra, Typica & Catimor


Crema thickness     8,0

Body                       7,9

Acidity                     7,8

Sweetness               7,9

Bitterness                7,7