Peru, Valle Verde - Amazonas 1, Washed, Traceability Project, 1kg

  • 179 kr
Artikelnummer: 137
Dela

Valle Verde kooperativet frodas i Rodrigues de Mendoza, Amazonas regionen, med 483 aktiva kaffeodlare. Det mest inspirerande med Valle Verde är deras inriktning på kvinnor och unga kaffeodlares utveckling. Genom att lära ut om förbättrat ledarskap på gårdarna, bättre matvanor och de skapar även visnings gårdar för att kunna dela erfarenheter kring effektiv odling i projektet.  

Medlemmarna odlar främst kaffe av sorterna Caturra och Catimor på drygt 1050 hektar på elevation mellan 1520-1820 möh vilket ger kaffebönor av högsta kvalitet. Mångfald och hållbarhet är viktigt så de har variationer i sina odlingar med bla fruktträd såsom banan, ananas och guava träd. Detta tillför kväve och kalium till jorden vilket främjar kaffeodlingen. Kooperativet höjer kaffestandarden i Amazonas med att ha tilldelats FTO certifikat (Fair Trade Organic).

Denna batch av tvättade bönor från Valle Verde bjuder på ett kaffe med hög citruslik syra och en slick kropp. En hög sötma bjuder på toner av mörk choklad - kryddor - kanel och citron.

Altitude                  1520-1820

Skördetid                apr-okt

Process                   washed

Sort                        Catimor & Caturra

Cupping Score        84