Barahona AA är erkänt det mest exklusiva kaffet i Dominikanska Republiken. Det varma och gynnsamma havsklimatet överträffar alla övriga regioner i Sydamerika.
Bönorna odlas och skördas av 3 gårdar i Asociacion Café Polo, i Sierra de Bahoruco, Polo, Barahona. De har fokus på kvalitet och hållbarhet och värnar om de omkringliggande böljande kullars ekosystem.
Bären skördas och senare fermenteras de med fruktköttet kvar i ca 16h, de torkas därefter i solen.
Dessa bönor har en fyllig kropp och intensiv munkänsla. De ger ett homogent och välarbetat kaffe med intensiv färg. En bakgrund av kakao som även dröjer kvar till eftersmaken, och åtföljs av förnimmelse av färska tobaksblad såväl som karamelliserad frukt. Syran dyker upp i eftersmaken och ger en känsla av sötad apelsin.
LOT: 2023/392
Altitude 1100
Skördetid okt-jan
Process Honey
Sort Caturra, Catimor & Typica
Crema thickness 8,1
Body 8,3
Acidity 8,0
Sweetness 8,2
Bitterness 8,3
Cupping score: 84