På Edelweiss Estate i området Ngorongoro Crater, blommar kaffeträden mellan nov-feb och skördetiden börjar tidigt i juli. På tvätt stationen genomgår bönorna olika processmetoder. Dessa bönor har genomgått en naturlig process vilket innebär att de torkas med fruktköttet på. Detta medför att bönorna fermenteras och torkar samtidigt som de tillgodogör sig smaker från fruktköttet. Detta ger oftast kaffe som karaktäriseras av komplex sötma och intensiva smaker av frukt.
Här finner vi en trevlig syra som möter en silkeslen kropp. Kaffet är mycket smakrikt och bjuder på toner av hallon, dadlar och vanilj.
Edelweiss Estate som är beläget på gränsen till Ngorongoro Nationalpark är omgivet av urskog. Elefanter och Buffalos ger odlarna stora utmaningar när de vandrar över markerna och de delikata kaffebuskarna. Gården som ligger på höjder mellan 1650-1820 möh, grundades av Tyska nybyggare i början av 1900-talet. Den togs över av Brittiska administrationen efter andra världskriget och köptes därefter upp av familjen BN Vohora 1969. Familjen är mån om att jobba hållbart för att bevara miljön. De är även måna om den lokala befolkningen och erbjuder lärlingsplatser på gården och även barnomsorg för de anställdas barn.
Altitude 1650-1820
Skördetid juli-nov
Process natural
Sort Kent
Cupping score 86,75
skörd 23/24