I den östra delen av Uganda vid foten av Mount Elgon, nära gränsen till Kenya, odlas dessa bönor i området Bugisu. På en höjd av 1300-2000 möh skördas de för hand av småskaliga odlare. De samodlar ofta med bananer, avokados, vanilla och skuggande träd. Detta ger bättre gödning till jorden, ökar markens produktivitet och ger även en bättre inkomst till odlarna.
De handplockade bären, kärnas ur fermenteras och tvättas. Därefter torkas de på upphöjda bäddar eller terrasser. Denna struktur ger goda möjligheter att odla högklassigt och speciality kaffe. Denna lot klassas AA vilket tyder på en screen size över 17 och låg tolerans av defekta bönor.
I koppen finner vi en något citruslik syra och rund kropp. Söta toner av hallon blandas med mörk choklad, detta rundas av med en något kryddig eftersmak.
Cupping score: 82,75
Lot 2024/103784
Altitude 1300-2000
Skördetid sept-jan
Process Washed
Sort SL14 & SL24