På gränsen mot Mozanbique i området Honde Valley ligger bla staden Mutare. Området är välkänt för sin produktion av kaffe av mycket god kvalitet. Denna skörd kommer från Penya Crake Valley Estate som ligger mitt bland vilda berg, forsande bäckar och med mycket bördig jord. Gården, på ca 150 ha, har ägts av familjen Boswell Brown i generationer. Markerna är till större del bevuxen med ursprungs skog och odlingarna sköts med regenartive odling i en kombination av moderna tekniker och traditionella metoder som skräddarsytts för att passa detta micro klimat och höjdläge. Växelodling ger höga naturvärden och bättre skördar. Nyligen installerade solceller skapar än mer hållbarhet i produktionen.
Då familjen Boswell Brown är en av de största arbetsgivarna i området är de även till stor del involverade i samhället och hjälper där till med erbjuda utbildning, hälsovård och bostäder till sina anställda med familjer.
Denna skörd har plockats för hand, väl mogna, därefter urkärnats, fermenterats och tvättats på klassiskt vis. Bönorna har torkats på upphöjda bäddar. 6 veckor "vila" efter torkning innan de skickas iväg för att packas.
En elegant syra med toner av citrus öppnar upp för en silkeslen kropp. En förnimmelse av mörka druvor och svart te förhöjer smakupplevelsen av detta utsökta kaffe med cupping på 84!
Altitude 1300
Skördetid jun-aug
Process washed
Sort Bourbon, Catimor, Caturra, Typica & SL varieties
Cuppingscore 84,5
Skörd 2024