Original Beans, Virunga 70%, Congo, 1st 70g

  • 59 kr
Artikelnummer: 139
Dela

Smaktoner

Mogna morello körsbär, genomsyrad av svarta vinbär och svart te.

Virunga, Congo 70% är en ekologisk mörk choklad från några av världens mest ovanligaste kakao sorter.

Academy of Chocolate SILVER winner 2011/2013. Great taste GOLD winner 2011/2013.

Glutenfri & Vegansk

Kakaobönorna kommer från Kongo

Ingredienser
Kakaobönor, kakaosmör, rått rörsocker.

Näringsvärde per 100g:

Energi 573 Kcal/2401 KJ
Fett 43 g varav mättat 26,0 g
Kolhydrater 35,0 g varav socker 29,0 g
Fiber
Protein 7,0g
Salt 0,03 g

Original Beans

Original Beans samarbetar med familjer som har riktigt små plantage och tar hand om den vilda kakaon i olika delar av världen. Vissa familjer fraktar kakaobönorna genom regnskogen, på egenbyggda träbåtar, långa vandringar och med hjälp av t.ex. åsnor. Allt detta för att visa hur den riktiga vilda kakaobönan smakar.

Ekologisk mörk choklad som stödjer och skyddar de sista bergsgorillorna i Kongo. Kakaobönorna växer vid Virunga Nationalpark i Östra Congo.

Sedan 2008 har Original Beans stött lokala kakao småbrukare tjäna en stabil inkomst producera och bevara organiskt certifierad Virunga kakao.

Ursprung

Eftersom alla kakao kommer ursprungligen från Sydamerika, i Afrika du bara hitta kakao som togs det under kolonialtiden och kallas därför Forastero (Främlingen). Eftersom detta avser alla cacao kommer ursprungligen från Amazon River Basin, är det också kallas Amazonas. Genetiken av denna kakao är fortfarande okänd. En sak är säker: det visar som ingen annan hur viktig mark, klimat och skicklig bearbetning är för smaken av choklad – som liknar vin.

Med en karismatisk och biologisk mångfaldig och rik på landskap, är Virunga en av de viktigaste regionerna i världen. Beläget i Rift Valley, sitter det längs en unikt rik geologisk formation som klassificeras som världsarv 1979. Det skyddade området är hem för de sista 800 bergsgorillor. De är hotade på grund av avskogning och en växande befolkning praktisera oansvarigt jordbruk. Det krigsdrabbade landet klassas som att ha en av de fattigaste ekonomierna i världen, lever över 70% av befolkningen under fattigdomsgränsen.Förpackningen är tillverkad av trä, vilket gör att du kan kompostera den.

Hjälp till att ta hand om miljön.